Peludna groznica, također poznata kao alergijski rinitis, postaje sve češći zdravstveni problem u današnjem svijetu.

Ovaj alergijski poremećaj izaziva simptome kao što su kihanje, svrab u nosu, curenje nosa i iritaciju očiju kod osoba koje su preosjetljive na pelud različitih biljaka.

Razumijevanje uzroka, simptoma i tretmana peludne groznice ključno je za olakšavanje života onima koji se bore s ovim problemom.

peludna groznica

Peludna groznica – uzroci

Jedan od glavnih faktora uzroka peludne groznice je prisutnost peludi u zraku. Pelud je fini prah koji biljke oslobađaju kako bi se razmnožavale. Kada osobe koje su alergične na određeni tip peludi dođu u kontakt s njim, njihov imunološki sustav reagira na to kao na napad, što dovodi do alergijskih simptoma.

Nasljedna predispozicija također igra ulogu, jer su osobe s obiteljskom poviješću alergija podložnije razvoju peludne groznice.

Simptomi i sezone

Peludna groznica obično se javlja u proljeće, ljeti i ranoj jeseni, ovisno o vrsti peludi. Simptomi uključuju kihanje, svrab u nosu i očima, curenje nosa, crvenilo očiju, umor i glavobolju.

Ovi simptomi mogu značajno narušiti kvalitetu života i spriječiti osobu da u potpunosti uživa u aktivnostima na otvorenom tijekom sezone peludi.

Prevencija i samopomoć

Srećom, postoji niz mjera koje osobe s peludnom groznicom mogu poduzeti kako bi smanjile simptome i poboljšale svoju kvalitetu života tijekom sezone peludi.

To uključuje korištenje proizvoda sprej za alergiju te izbjegavanje izlaska vani tijekom dana kada je koncentracija peludi najviša i često pratiti lokalne prognoze peludi.

Zaključak

Peludna groznica može biti izuzetno neugodna i ometati svakodnevne aktivnosti tijekom sezone peludi. Razumijevanje uzroka, simptoma i tretmana ove alergijske reakcije može pomoći osobama da se bolje nose sa svojim stanjem. Ne zaboravite konzultirati se s liječnikom ili alergologom kako biste dobili odgovarajući savjet. Također i liječenje koje vam je potrebno za kontrolu peludne groznice.

Kako ublažiti simptome

U borbi protiv peludne groznice, mnogi ljudi traže efikasne načine da ublaže svoje simptome i povrate kvalitetu svog života tokom sezone peluda. Jedna od opcija za osobe s alergijskim rinitisom su Lertal tablete.

Kada su provedene Lertal kliničke studije, usporedbom rezultata dobivenih tijekom dvije posjete liječniku, došlo je do izuzetno značajnog smanjenja ukupnih simptoma alergijskog rinitisa u grupama koje su primale Lertal tablete kao dodatnu terapiju.

Lertal tablete

Za život bez simptoma alergije

Tražite li prirodnog saveznika, za život bez simptoma alergije. Kupiti ih možete u najbližoj ljekarni ili online na behappy.hr ili ljekarnaonline.hr

Lertal sprej

Lertal sprej

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.