Vitamini za alergije – vitamini sami po sebi neće liječiti alergije, ali mogu pomoći u jačanju vašeg imunološkog sustava, što može smanjiti osjetljivost na alergene.

Neki od vitamina i minerala koji su povezani s podrškom imunološkog sustava uključuju:

  1. Vitamin D: igra važnu ulogu u podržavanju imunološke funkcije.
  2. Vitamin C: poznat je po svojoj sposobnosti jačanja imunološkog sustava.
  3. Cink: pomaže u održavanju zdrave imunološke funkcije.
  4. Vitamin A: važan je za održavanje zdravlja sluznice, uključujući dišni sustav.
  5. Vitamin E: ima antioksidativna svojstva koja mogu podržati imunološki sustav.

Vitamini za alergije – kako vitamini mogu pomoći kod alergija?

Alergije su prekomjerna reakcija imunološkog sustava na inače bezopasne tvari poput peludi, prašine, kućnih ljubimaca ili određenu hranu.

Iako vitamini neće izliječiti alergije, mogu pružiti potporu vašem tijelu kako bi se bolje borilo protiv alergijskih reakcija.

Vitamini mogu pomoći kod alergija kroz:

  1. Jačanje imunološkog sustava: vitamini poput vitamina C, D i E te minerali poput cinka mogu podržati imunološki sustav, čineći ga snažnijim i učinkovitijim u suočavanju s alergenima.
  2. Smanjenje upale: neki vitamini, poput vitamina C i E, imaju antioksidativna svojstva koja mogu smanjiti upalu u tijelu, što može pomoći u ublažavanju simptoma alergija. inhalacijski alergeni
  3. Održavanje zdravlja sluznice: vitamin A igra važnu ulogu u održavanju zdravlja sluznice, uključujući sluznicu dišnog sustava. To može pomoći u zaštiti dišnih puteva od iritansa i alergena.
  4. Smanjenje osjetljivosti na alergene: iako vitamini sami po sebi neće smanjiti osjetljivost na alergene, jačanje imunološkog sustava može pomoći u smanjenju reakcije tijela na alergene.

Zašto se kod alergija preporučuje Vitamin D3?

Vitamin D3 često se spominje kod alergija jer ima važnu ulogu u podržavanju imunološkog sustava.

Pročitajte i >> Alergija i vitamin D – informacije i savjeti koje možda još niste čuli, a dobro ih je znati i primjenjivati!

Vitamin D3 često se povezuje s alergijama zbog…

  1. Imunomodulacije: vitamin D3 ima sposobnost regulacije imunološkog odgovora. To znači da može poticati ili smanjivati aktivnost određenih dijelova imunološkog sustava, uključujući odgovor na alergene.
  2. Protuupalnih svojstava: vitamin D3 može imati protuupalne učinke, što može pomoći u smanjenju upale koja se javlja kao odgovor na alergijske reakcije.
  3. Potpore kožnom zdravlju: vitamin D3 može imati koristi za kožu i sluznicu, što može pomoći u održavanju barijerne funkcije i smanjenju mogućnosti prodiranja alergena.

Istraživanja su pokazala da postoji povezanost između razine vitamina D3 i alergija, posebno kod alergijskog rinitisa (peludna groznica) i astme. Niska razina vitamina D3 povezana je s povećanim rizikom od razvoja alergijskih reakcija.

Ako imate alergijske reakcije ili želite saznati više o tome kako vitamin D3 može utjecati na vaše stanje, preporučujemo vam da se posavjetujete sa svojim liječnikom ili nutricionistom. Oni će moći procijeniti vaše individualne potrebe i preporučiti odgovarajući pristup liječenju i suplementaciji.

Važno je napomenuti da su alergije individualne i da će reakcija na vitamine varirati od osobe do osobe.

Također, vitamini nisu zamjena za propisanu terapiju za alergije.

Ako imate alergije, uvijek se obratite svom liječniku kako biste utvrdili najbolji plan liječenja i ako su vitamini prikladni za vaše osobne potrebe.

Doznajte više o Lertal tabletama >> behappy.hr/trgovina/alergije/lertal-tablete

Lertal tablete

Za život bez simptoma alergije

Tražite li prirodnog saveznika, za život bez simptoma alergije, proučite Lertal tablete i sprej te kliničke studije o ovim proizvodima. Kupiti ih možete u najbližoj ljekarni ili online na behappy.hr ili ljekarnaonline.hr

Lertal sprej

Lertal sprej

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.