Tableta za alergiju – kako odabrati prirodni preparat za sebe?

Jeste li ikada tražili prirodne preparate koji mogu pomoći kod alergijskih simptoma? Možda ste isprobali razne čajeve i biljne preparate, ali niste bili zadovoljni rezultatima.

Svi prirodni preparati na tržištu često se reklamiraju kao oni koji su bez nuspojava, ali što to točno znači i kako da odaberete pravi preparat koji bi vam zaista mogao pomoći?

Jedan od ključnih faktora je klinička studija koja potvrđuje sigurnost i efikasnost.

Jedan takav preparat su Lertal tablete koje sadrže prirodne sastojke Perillu (ekstrakt crne koprive), kvercetin i vitamin D3.

Ova tableta je klinički dokazana kao efikasan i siguran preparat za ublažavanje simptoma alergije, bez neželjenih efekata antihistaminika.

Lertal deluje na dva načina – brzo djeluje na simptome zahvaljujući Perilli, a produženo djelovanje omogućava veću raspoloživost kvercetina i vitamina D3.

Lertal tableta za alergiju namijenjena je kao dodatak terapiji za simptome poput

  • kihanja
  • curenja nosa
  • začepljenog nosa
  • svržeba očiju
  • suzenja
  • i crvenila očiju

Međutim, prilikom izbora suplementa, važno je uzeti u obzir kliničke studije.

Ispitivanja efikasnosti suplemenata su rijetka, ali su ključna za dokazivanje da je proizvod zaista djelotvoran i siguran.

Kada birate suplemente, važno je da birate one koji su testirani u završnom obliku, kao kompletni proizvod, sa dokazanom efikasnošću. Ovo znači da su studije o efikasnosti i sigurnosti proizvoda objavljene i dostupne u medicinskoj literaturi.

Također, bitno je da studije budu rađene na grupama ljudi koji su slični vama, uključujući vaše godine i zdravstveno stanje, kao i uvjete u kojima živite.

KLINIČKE STUDIJE

Lertal tablete su prošle kliničke studije u Italiji i drugim zemljama naše regije. Studije su pokazale izuzetno značajno smanjenje simptoma alergijskog rinitisa kod osoba koje su koristile Lertal kao dopunsku terapiju.

Također, dokazano je da Lertal smanjuje znakove i simptome sezonskog alergijskog rinitisa, a pritom nisu primjećene nuspojave.

Prilikom izbora suplemenata, zapamtite da je dobro birati one sa jasnim uputstvima o doziranju i načinu upotrebe, koji su prošli klinička ispitivanja kao kompletni proizvodi, i koji imaju dokazanu efikasnost.

Terapija Lertal tabletama je potpuno sigurna za primjenu. Isprobajte i Lertal sprej koji također ima klinički dokazano djelovanje i pomaže u umirivanju iritiranih i crvenih očiju kao nadopuna antihistaminskoj terapiji, propisanoj od strane vašeg liječnika.

Doznajte više o Lertal tableta za alergiju >> behappy.hr/trgovina/alergije/lertal-tablete

Doznajte više o Lertal spreju za oči >> ljekarnaonline.hr/alergije/lertal-sprej

Lertal tablete

Lertal tablete

Za život bez simptoma alergije

Tražite li prirodnog saveznika, za život bez simptoma alergije, proučite Lertal tablete i sprej te kliničke studije o ovim proizvodima. Kupiti ih možete u najbližoj ljekarni ili online na behappy.hr ili ljekarnaonline.hr

Lertal sprej

Lertal sprej

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.