Sprej protiv alergija jedna od novih vrsta terapije za sve one koji pate od alergijske reakcije! Ako imate problem s alergijskim konjuktivitisom ili imate izražene očne simptome alergijskog rinitisa, a kao terapiju ste uvijek koristili samo antihistaminike ili kortikosteroide, korištenje spreja za oči može biti pametna opcija. Iako je riječ o nečem novom, kada otkrijete dobrobiti korištenja spreja, zapitat ćete se zašto ga niste isprobali ranije. Također, sprej se može koristiti u kombinaciji s drugom terapijom.

Antialergijski sprejevi za oči su sigurni i mogu ih koristiti i odrasli i djeca.

Ako se odlučite isprobati sprej, odaberite onaj koji je za vas najsigurniji. Lertal sprej za alergije je sterilna oftalmološka otopina koja sadrži tri prirodna spoja sinergističkog djelovanja, idealna za upale oka, terapiju suhog oka i alergijski konjuktivitis. Odaberite opciju koja ima klinički dokazanu učinkovitost. Što je sprej prirodniji, to je sigurniji za vas. Poput Lertal spreja.

Prisutnost alergena u organizmu dovodi do oslobađanja histamina koji, osim što pokušava izbaciti alergene iz organizma, ima i brojne neželjene učinke, posebice u području nosa i očiju. Većina tableta protiv alergije sadrži antihistaminike koji djeluju tako da sprječavaju vezanje histamina na stanice. U terapiji se često koriste intranazalni sprejevi koji sadrže kortikosteroide.

Sprej protiv alergija može se koristiti samostalno ili kao dodatak klasičnoj terapiji. Kao i sve alergije, alergijski konjunktivitis počinje kada imunološki sustav identificira stranu tvar kao alergen. U tom slučaju možete osjetiti simptome kao što su:

  • Suzne oči
  • Svrbež
  • Preosjetljivost na svjetlo
  • Crvenilo očiju
  • Otečeni kapci

Kod ovih simptoma alergolozi preporučuju kombinaciju antihistaminika i/ili kortikosteroida, tj. konvencionalnu terapiju, ali postoje i prirodna rješenja koja možete isprobati.

Zašto je ova vrsta terapije dobra opcija?

Dugotrajna primjena lijekova može dovesti do pogoršanja simptoma. Također, ako se kortikosteroidni pripravci koriste kroz dulje vrijeme, što alergijski konjunktivitis svakako zahtijeva, mogu dovesti do ozbiljnih nuspojava, a ujedno i prikriti znak upale.

Ako patite od alergijskog konjuktivitisa, suhih, nadraženih i crvenih očiju, odnosno upale oka, Lertal sprej je brzo, prirodno i dugoročno rješenje.

Sadrži suhi ekstrakt sjemena crne koprive (Perilla), hijaluronsku kiselinu i sladić, zbog čega umiruje, osvježava i vlaži suhe, nadražene i crvene oči. Riječ je o prirodnom temeljcu pa njegovim odabirom znate da birate i sigurnost za djecu.

Kako biste sprej protiv alergija koristili na najučinkovitiji način, obavezno se pridržavajte uputa za uporabu, uključujući broj prskanja. Pomaknite bočicu približno 10 cm od oka. Poprskati tri do četiri puta dnevno na zatvoreno oko.

Ako uz svoju standardnu terapiju tražite prirodnog saveznika u borbi protiv alergije, pozivamo vam da pročitate više na stranici lertal.hr Doznajte više i o provedenim kliničkim studijama na lertal.hr/klinicke-studije a zatim naručite svoju kutijicu Lertala na webshop stranici behappy.hr

Proslijedite ovaj članak svima za koje mislite da će im koristiti educirati se o temi alergija, a posebice ako znate da je osoba alergičar.