Ovi savjeti mogli bi vam biti vrijedni zlata kod simptoma alergija na pelud. Sigurno već jako dobro znate da su pelud, kućne grinje, životinjska dlaka, spore plijesni, hrana, aditivi u hrani i piću te konzervansi, neki od najčešćih alergena.

Alergije obično dolaze putem nasljedstva. Što znači, ako su vaši roditelji imali alergije, vrlo je moguće da ih imate i vi, a također i vaša djeca. Kako pojedine alergije utječu na ljude razlikuje se od osobe do osobe. Alergija se može manifestirati kao alergijski rinitis tzv.peludna groznica, alergijski konjuktivitis, urtikarija, kožne alergije ili alergijski bronhitis.

Sezonske alergije

Različite vrste vanjskih alergena, odnosno iritansa, distribuiraju se u zraku tijekom cijele godine, uzrokujući sezonske alergije. Sezonske alergije uzrokovane su izlaganjem peludi koju oslobađaju lokalne trave, drveće, spore plijesni i ambrozija. Alergije na spore plijesni česte su, a osobito među ljudima koji imaju astmu ili druge respiratorne probleme. Smanjeni protok zraka i vlažna područja su mjesta gdje su najuočljiviji.

Procjenjuje se da oko 10 do 30% ljudi diljem svijeta pati od respiratornih alergija, sa simptomima poput svrbeža nosa ili grla, suznih očiju te začepljenog nos. Nevjerojatan je podatak da čak jedna četvrtina svjetske populacije ima alergiju na pelud, a jedna osmina je alergična na pelud ambrozije.

Kako prepoznati imate li alergiju na ambroziju? Simptomi alergije na ambroziju uključuju kihanje, svrbež u nosu ili grlu i svrbež u očima. Također, ova alergija može izazvati suhoću ili curenje nosa.

Drugi najčešći simptomi mogu biti kihanje, začepljenost nosa, curenje nosa, suzne oči i svrbež u grlu ili očima. Dobro je znati i da pelud ambrozije i drugih biljaka uzrokuje sezonske alergije u rano proljeće, krajem ljeta i jesen.

Što raditi kada doznate da je kod vas moguća alergija na pelud određene biljke?

  1. Prije svega, odjeću koju nosite vani, odmah nakon ulaska u kuću stavite na pranje, kako biste izbjegli unošenje peludi u svoj dom
  2. Kada je najviša koncentracija alergena u zraku, pri dolasku kuću obavezno se otuširajte i operite kosu (i bradu, za muškarce)
  3. Nemojte trljati oči ako vas ‘žuljaju’ i peku
  4. Čim manje ispuhujte nos, da ne nadražite sluznicu (pokušajte ga samo brisati i koristiti prirodni sprej za alergije)
  5. Imajte na umu i dobro proučite križne reakcije na određene peludi i hranu
  6. Ako ste pušač, pokušajte smanjiti konzumaciju cigareta

Najvažnije, koristite svoju terapiju u točno određeno vrijeme, propisanu od strane liječnika. Tražite li prirodnog saveznika, preporučujemi vam uz vašu propisanu alergiju, Lertal tablete – za život bez simptoma alergije. Doznajte odmah više o njima na lertal.hr

Lertal tablete

Lertal tablete

Lertal – za život bez simptoma alergije

Lertal je inovativni proizvod i prirodni saveznik u terapiji alergijskog rinitisa i konjunktivitisa, a dolazi u obliku tableta i spreja za oči, koji se praktično raspršuje preko zatvorenog kapka. Oba proizvoda sadrže ekstrakt sjemena crne koprive, o čijem se prirodnom djelovanju mnogo govori. Pročitajte više o provedenim kliničkim studijama o Lertalu na lertal.hr/klinicke-studije a svoj sprej Lertal naručite na ljekarnaonline.hr

Tablete Lertal u svakom su vam trenutku dostupne u vama najbližoj ljekarni ili na stranici behappy.hr

Raspitajte se o njima što prije, kod svog najbližeg ljekarnika. Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Lertal sprej

Lertal sprej