Ublažavanje simptoma alergije ponekad je moguće prirodnim načinima.

Alergije se mogu manifestirati na različite načine, uključujući kihanje, svrbež, osip, otežano disanje i iritaciju očiju. Iako nije moguće potpuno izliječiti alergiju, postoji nekoliko prirodnih načina koji mogu pomoći ublažiti simptome alergija

  1. Izbjegavanje alergena: Ako znate na što ste alergični, nastojte izbjegavati te alergene koliko god je to moguće. To može uključivati ​​izbjegavanje kućne prašine, peludi, plijesni, životinjske dlake ili određene namirnice. Redovito provjetravanje doma, korištenje klima uređaja s filtrom za pročišćavanje zraka i čišćenje prostora mogu također pomoći smanjiti izloženost alergenima.
  2. Lokalna primjena hladnoće: Hladni oblozi ili kompresi mogu pomoći ublažiti svrbež i oticanje kože povezano s alergijskim reakcijama. Nanesite hladni oblog ili stavite hladnu oblogu na zahvaćeno područje kako biste smanjili nelagodu.
  3. Prirodni antihistaminici: Neke namirnice imaju prirodna svojstva antihistaminika i mogu pomoći smanjiti simptome alergije. To uključuje crnu koprivu, ginko, zeleni čaj đumbir, kamilicu, maslačak i kurkumu. Možete ih konzumirati kao čajeve ili dodavati u svoju prehranu kao začine ili dodatke.
  4. Pročišćivači zraka: Upotreba pročišćivača zraka s filterima za alergene može pomoći u uklanjanju peludi, prašine i drugih alergena iz zraka u vašem domu ili radnom prostoru. To može olakšati disanje i smanjiti simptome alergije.
  5. Lokalni med: Neke studije sugeriraju da lokalni med koji je proizveden u području gdje se nalaze alergeni može pomoći u smanjenju simptoma alergije na pelud. Konzumiranje malih količina lokalnog meda može pomoći vašem tijelu da postupno razvija toleranciju na pelud.

Prirodno ublažavanje simptoma alergije kvercetinom i perillom

Kvercetin i perilla su biljne tvari koje se kod nekih ljudi uspješno koriste kao prirodni načini ublažavanja simptoma alergije

  1. Kvercetin: Kvercetin je flavonoid koji se nalazi u mnogim biljkama, poput crnog luka, zelenog čaja, jabuke, ginkoa i brokule. Smatra se da ima protuupalna i antihistaminska svojstva, zbog čega se koristi kao prirodni način ublažavanja simptoma alergije. Kvercetin može smanjiti oslobađanje histamina, tvari koja izaziva alergijske reakcije, te tako smanjiti upalu i svrbež.

Kvercetin se obično uzima kao dodatak prehrani u obliku tableta, kapsula ili praha. Doze se mogu razlikovati ovisno o proizvodu i preporukama stručnjaka.

  1. Perilla: Perilla frutescens je biljka koja se koristi u tradicionalnoj kineskoj i japanskoj medicini kao prirodni antialergijski lijek. Listovi perille bogati su spojevima poput luteolina i rosmarinne kiseline, koji imaju protuupalna svojstva. Također se vjeruje da perilla može smanjiti oslobađanje histamina i inhibirati alergijske reakcije.

Perilla se može konzumirati svježa, a također se može pronaći u obliku ulja ili ekstrakta u dodacima prehrani.

Pročitajte i >> Sprej za alergiju sa 3 prirodna sastojka

Važno je napomenuti da se prirodni načini ublažavanja simptoma alergije mogu razlikovati ovisno o vrsti alergije i težini simptoma. Uvijek je najbolje konzultirati se s liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja bilo kakvih dodataka prehrani, posebno ako već uzimate druge lijekove ili imate zdravstvene probleme.

Lertal tablete

Za život bez simptoma alergije

Tražite li prirodnog saveznika, za život bez simptoma alergije, proučite Lertal tablete i sprej te kliničke studije o ovim proizvodima. Kupiti ih možete u najbližoj ljekarni ili online

Lertal sprej

Lertal sprej

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.