Oslobodite se alergija na pelud trave: savjeti i prirodnih saveznik za bezbrižno uživanje na otvorenom

Jesenji povjetarac i šarenilo lišća donose mnogo radosti, ali za osobe koje pate od alergija na pelud trave, to može značiti i sezonske nevolje.

Alergija na pelud trave, poznata i kao peludna groznica ili sezonski alergijski rinitis, može učiniti svakodnevne aktivnosti poput šetnji ili provođenja vremena na otvorenom nepodnošljivima. No, ne brinite – postoji niz korisnih savjeta i prirodnih rješenja koja vam mogu pomoći u prevladavanju ovih simptoma i ponovnom uživanju u ljepotama prirode.

Koji su najčešći alergeni trava?

Simptomi alergije na ove trave mogu varirati, uključujući kihanje, curenje nosa, svrbež očiju i kože te umor. Najviše pažnje zaslužuje ambrozija zbog njezinog snažnog peluda koji može izazvati reakcije čak i kod male izloženosti.

Kako se zaštititi kod alergija na pelud trave?

Za smanjenje izloženosti alergenima trava i ublažavanje simptoma, postoji mnogo praktičnih savjeta. Izaberite za sebe one, koji vama najviše odgovaraju

  1. Pratite vremenske prognoze: redovito provjeravajte razinu peluda trava u vašem području putem vremenskih prognoza kako biste se unaprijed pripremili za visoke koncentracije peluda.
  2. Izbjegavajte rano jutro: koncentracija peluda često je najviša rano ujutro. Pokušajte ograničiti izlazak van ili obavljati aktivnosti na otvorenom kasnije tijekom dana.
  3. Držite prozore zatvorenima: kako biste spriječili ulazak peluda u vaš dom, držite prozore i vrata zatvorenima, posebno u danima s visokom koncentracijom peluda.
  4. Klima uređaj s filtrom: korištenje klima uređaja s filtrima pomoći će vam filtrirati pelud iz zraka u vašem domu ili automobilu.
  5. Nosite zaštitnu masku: Kada izlazite van, nošenje maski koje filtriraju pelud može značajno smanjiti izloženost alergenima.
  6. Redovito tuširanje i promjena odjeće: makon boravka na otvorenom, tuširanje i promjena odjeće pomoći će vam ukloniti pelud s tijela i odjeće.

Prirodni saveznik kod alergija na pelud trave: Lertal

Ako tražite prirodnog saveznika za život bez simptoma alergija na trave, istražite Lertal tablete i sprej. Ovi proizvodi su rezultat temeljitih kliničkih studija i pružaju učinkovitu podršku kod alergija. Smanjite simptome poput kihanja, curenja nosa i svrbeža očiju te se vratite svojim omiljenim aktivnostima na otvorenom.

Za više informacija o Lertal proizvodima i njihovoj učinkovitosti, posjetite najbližu ljekarnu i upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Oslobodite se tereta alergija i ponovno uživajte u svemu što priroda nudi!

Pročitajte i >> Alergija na trave – koji alergeni trava mogu izazvati najviše alergija?

Doznajte više o Lertal tabletama >> behappy.hr/trgovina/alergije/lertal-tablete

Doznajte više o Lertal spreju za oči >> ljekarnaonline.hr/alergije/lertal-sprej

Lertal tablete

Za život bez simptoma alergije

Tražite li prirodnog saveznika, za život bez simptoma alergije, proučite Lertal tablete i sprej te kliničke studije o ovim proizvodima. Kupiti ih možete u najbližoj ljekarni ili online na behappy.hr ili ljekarnaonline.hr

Lertal sprej

Lertal sprej

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.