Najveće novosti u ublažavanju simptoma alergijskog rinitisa i konjunktivitisa, koje bi trebao znati svaki alergičar. Za početak, alergijski rinitis definira se kao kronična upala nosne sluznice uzrokovana djelovanjem jednog ili više alergena. Obično se prvi put javlja u pubertetu, ali se može javiti u bilo koje doba života

Veliki utjecaj na nastanak alergijskog rinitisa imaju nasljedni čimbenici. Ako je jedan od roditelja alergičar, vjerojatnost da će dijete imati atopičnu bolest je 30%, dok ako su oba roditelja alergičari, vjerojatnost da će dijete imati alergiju je preko 50%.

Posljednjih godina broj ljudi koji imaju problema s alergijskim rinitisom značajno se povećao i nastavlja rasti. Razlozi za pojavu alergija prvenstveno leže u suvremenom načinu života (puno vremena se provodi u zatvorenom prostoru), zagađenju okoliša i globalnom zatopljenju, što je dovelo do produženja sezone cvatnje, a time i prisutnosti alergena u zraku. duži vremenski period.

Inhalacijski alergeni (alergeni koje udišemo), primjerice pelud biljaka, najčešći su uzročnici alergijskog rinitisa. Određeni znakovi alergijskog rinitisa uključuju:

 • Učestalo kihanje nekoliko puta zaredom
 • Začepljen nos
 • Curenje vodenastog sekreta
 • Svrbež i crvenilo nosa i očiju
 • Osjećaj pečenja i suzenja
 • Postnazalni drip
 • Kronični nadražajni kašalj
 • Grebanje u grlu

Alergijski rinitis vrlo je često udružen s alergijskim konjuktivitisom, tj. alergije oka zbog iritacije konjunktive na alergen. Konjunktiva je tanki sloj koji prekriva oko i unutarnju stranu vjeđa.

Osnova terapije alergijskog rinitisa su antihistaminici, koji se u težim slučajevima kombiniraju s kortikosteroidima. No, s obzirom da sezona alergena traje nekoliko mjeseci, a samim time i problemi alergijskog rinitisa, potrebno je u terapiju uvesti prirodna rješenja za te probleme.

Novost u pomoći kod alergijskog rinitisa i konjunktivitisa su tablete Lertal®na prirodnoj bazi za alergijski rinitis. Ove tablete prirodni su saveznik u ublažavanju simptoma alergijskog rinitisa i konjuktivitisa. Učinkovitost i sigurnost Lertal® tableta klinički je ispitana na odraslima i djeci od sedme godine života, a njihova je posebnost što u sebi sadrže kvercetin, vitamin D3 i suhi ekstrakt crne koprive (Perilla frutescens B.).

Jedini sastojci Lertal® tableta su:

 1. Kvercetin – prirodni sastojak biljke Sophora Japonica, koji stabilizira masne stanice i drži alergijsku reakciju pod kontrolom jer smanjuje otpuštanje histamina i interleukina.
 2. Crna kopriva (Perilla frutescens) koja smanjuje razinu IgE u krvi i zaustavlja simptome sezonskog alergijskog rinitisa i rinokonjunktivitisa.
 3. Vitamin D3 preko T i B limfocita, koji regulira imunološki odgovor i smanjuje upalnu reakciju.

Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji stvorene su dvoslojne “brze-spore” LERTAL® tablete koje kontroliranim oslobađanjem djelatne tvari smanjuju simptome alergije (curenje nosa, kihanje, svrbež, peckanje očiju, otežano disanje, piskanje, suzenje očiju) i tako mogu pomoći u prevenciji alergijskog rinitisa.

Jedna do dvije tablete dnevno, uz doručak i/ili večeru, uz čašu vode usporavaju alergijski proces i omogućuju dugotrajniji učinak u smanjenju intenziteta simptoma alergijskog rinitisa, a pritom ne dovode do neželjenih učinaka dugotrajnog primjena antihistaminika i kortikosteroida (pospanost, glavobolja, suhoća očiju, povišenje očnog tlaka…).

Novost je svakako i drugi Lertal® proizvod – Sprej za oči za ublažavanje simptoma alergijskog konjunktivitisa

Lertal® sprej preporučuje se osobama s izraženim simptomima alergijskog konjuktivitisa. Zbog svoje sposobnosti da umiruje, osvježava i vlaži suhe, nadražene i crvene oči, koristi se i kod štetnih učinaka na oko uzrokovanih djelovanjem vanjskih čimbenika (klima, izloženost vjetru, prašini, alergenima, onečišćenju i naprezanje očiju zbog dugotrajnog korištenja kontaktnih leća, računala, lošeg osvjetljenja).

Lertal® sprej je sterilna oftalmološka otopina koja sadrži tri prirodna spoja sinergističkog djelovanja: Suhi ekstrakt sjemenki crne koprive (Perilla) 0,5%, Hijaluronsku kiselinu 0,3% i Liposome 5%

Kombinirani učinak liposoma i hijaluronske kiseline pomaže obnoviti i poboljšati stabilnost lipidnog sloja suznog filma, održavajući površinu oka hidratiziranom i vlažnom, dok suhi ekstrakt Perille, zahvaljujući svojim svojstvima, pomaže u ublažavanju simptomi iritacije oka. Naručite svoju kutijicu još danas na behappy.hr