Mogu li alergije nestati, ako se osoba preseli i promijeni svoju okolinu? Jedno od najčešćih pitanja alergičara, a posebice onih koji su isprobali na desetke pripravaka i stilova života – Hoće li moje alergije nestati, ako se preselim ili promijenim okolinu?

Iako preseljenje na novo mjesto može pružiti privremeno olakšanje od određenih alergija, nažalost nije jamstvo da će vaše alergije trajno nestati. Alergije su uzrokovane reakcijom imunološkog sustava na alergene, tvari koje mogu izazvati alergijsku reakciju. A ti se alergeni mogu naći u mnogim različitim okruženjima, poput peludi, plijesni, grinja i dlaka kućnih ljubimaca.

Ako se preselite na novo mjesto, možda ćete otkriti da su alergeni koji izazivaju vaše alergije manje prisutni u vašem novom okruženju. Na primjer, ako ste alergični na pelud drveća, možete pronaći olakšanje ako se preselite iz područja s puno drveća u područje s manje drveća. Slično tome, ako ste alergični na plijesan, možete pronaći olakšanje ako se preselite iz vlažne i vlažne klime u sušu klimu.

Međutim, važno je imati na umu da čak i ako se selite, još uvijek možete biti izloženi alergenima koji mogu izazvati vaše alergije. Na primjer, ako se preselite na novo mjesto s manje peludi, ali imate kućnog ljubimca koji uzrokuje alergijsku reakciju, i dalje možete osjetiti simptome.

Važno je konzultirati se s kvalificiranim stručnjakom kako biste razumjeli svoje alergije i odredili najkvalitetniji način pomoći za vaše specifične alergije. Neki ljudi mogu otkriti da preseljenje na novu lokaciju može olakšati određene alergije, ali to nije jamstvo i trebali biste uzeti u obzir sve čimbenike koji mogu utjecati na vaše alergije prije donošenja odluke.

Zaključno, premještanje u drugo okruženje može smanjiti vašu izloženost određenim alergenima koji izazivaju vaše simptome, ali nije vjerojatno da će u potpunosti eliminirati vaše alergije. Dobro je imati na umu i da se uobičajeni alergeni, poput plijesni i grinja, mogu naći u gotovo svakom zatvorenom prostoru. Prije velike odluke kao što je preseljenje, savjetujemo vam posavjetovati se s alergologom ili liječnikom kako biste razumjeli uzrok vaše alergije, mogućnosti liječenja te na kraju – bi li za vaše zdravlje bilo dobro naći novo životno i/ili radno okruženje.

Tražite li prirodnog saveznika za život bez simptoma alergije, preporučujemo vam – uz vašu propisanu terapiju, Lertal tablete. Doznajte odmah više o njima na lertal.hr

Lertal tablete

Lertal tablete

Lertal – za život bez simptoma alergije

Lertal je inovativni proizvod i prirodni saveznik u terapiji alergijskog rinitisa i konjunktivitisa, a dolazi u obliku tableta i spreja za oči, koji se praktično raspršuje preko zatvorenog kapka. Oba proizvoda sadrže ekstrakt sjemena crne koprive, o čijem se prirodnom djelovanju mnogo govori. Pročitajte više o provedenim kliničkim studijama o Lertalu na lertal.hr/klinicke-studije a svoj sprej Lertal naručite na ljekarnaonline.hr

Tablete Lertal u svakom su vam trenutku dostupne u vama najbližoj ljekarni ili na stranici behappy.hr

Raspitajte se o njima što prije, kod svog najbližeg ljekarnika. Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Lertal sprej

Lertal sprej