Voditi dnevnik simptoma alergije može biti korisno za praćenje i razumijevanje vaših alergijskih reakcija.

Od kuda krenuti i kako si samopomoći? Pratite ovih nekoliko koraka, koji vam mogu pomoći pri vođenju dnevnika alergije:

  1. Odaberite sebi najdraži način zapisivanja: Možete koristiti bilježnicu, aplikaciju na pametnom telefonu ili neki drugi alat za vođenje dnevnika poput široko dostupnih na tabletu. Bitno je da je prikladno za vas i da vam omogućuje lako zapisivanje i praćenje simptoma.
  2. Zapisujte datume i vrijeme: Zabilježite datume i vrijeme kad se simptomi javljaju. To će vam pomoći u pronalaženju uzoraka ili potencijalnih okidača.
  3. Opisujte simptome: Detaljno opisujte simptome koje doživljavate. Na primjer, možete zabilježiti osip, svrbež, kihanje, curenje nosa, suze očiju ili bilo kakve druge simptome koji se pojavljuju.
  4. Opisujte okolnosti: Zabilježite okolnosti u kojima ste se nalazili kada su se simptomi javili. Na primjer, jeste li bili vani, u kući, u dodiru s određenim tvarima ili u nekom drugom okruženju koje bi moglo biti povezano s vašim simptomima.
  5. Zapisujte što jedete: Ako sumnjate na alergiju na hranu, zabilježite sve što jedete i pijete tijekom dana. To može uključivati ​​sastojke, namirnice i pića koja konzumirate.
  6. Zabilježite lijekove ili terapije: Ako uzimate lijekove ili provodite određene terapije za alergije, zabilježite koje ste lijekove uzeli i u kojem vremenskom razdoblju.
  7. Zapisujte ozbiljnost simptoma: Koristite neki sustav označavanja ozbiljnosti simptoma, na primjer, na skali od 1 do 10. To će vam pomoći pratiti promjene u intenzitetu simptoma tijekom vremena.
  8. Identificirajte moguće okidače: Analizirajte bilješke u dnevniku kako biste pronašli uzorke ili potencijalne okidače alergijskih simptoma. Ako primijetite da se određeni simptomi javljaju nakon izlaganja određenim tvarima ili situacijama, to bi mogao biti mogući okidač.
  9. Konzultirajte se s liječnikom: Ako primijetite ponavljajuće uzorke ili teške simptome, važno je konzultirati se s alergologom ili liječnikom kako biste dobili stručni savjet i dijagnozu.

Vođenje dnevnika simptoma alergije može vam pomoći bolje razumjeti svoje alergijske reakcije i olakšati praćenje potencijalnih okidača te na kraju, olakšati život sa alergijama.

Lertal tablete

Za život bez simptoma alergije

Tražite li prirodnog saveznika, za život bez simptoma alergije, proučite Lertal tablete i sprej te kliničke studije o ovim proizvodima. Kupiti ih možete u najbližoj ljekarni ili online

Lertal sprej

Lertal sprej

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.