Jeste li znali koliko nam je crna kopriva (Perilla frutescens) važna kao pomoć kod alergija?

Bilo da patite od alergije na ambroziju, pelud, brezu ili trave, suze vam oči ili imate alergijski kašalj, ekstrakt ove biljke može vam pomoći. Zbog toga je vrlo važan sastojak Lertal tableta i spreja.

Svi znamo koliko je zamorno kada kihnemo nekoliko puta zaredom, svrbe nas oči ili ne možemo zaustaviti alergijski kašalj. Tada nam je potrebno da se ti neugodni simptomi što prije smanje ili nestanu. Posebno je neugodno kihati otkad smo svi oprezni zbog različitih virusa.

Crna kopriva, vrtna kopriva ili kineski bosiljak (Perilla frutescens), koji potječe iz jugoistočne Azije, danas se mogu pronaći u vrtovima diljem svijeta. U Japanu se ova vrsta koprive naziva shiso. Naziv shiso izveden je iz riječi zi – ljubičasta i su – što označava oporavak od bolesti. Ukrasna je, jestiva, ali i vrlo ljekovita biljka. Ljekovitost crne koprive proizlazi iz prisutnosti brojnih biljnih flavonoida.

Crna kopriva (Perilla) sadrži sljedeće vrijedne sastojke:

  1. Ružmarinska kiselina – Istraživanja su pokazala da oralna primjena ružmarinske kiseline povoljno djeluje na astmu uzrokovanu alergijama. Smanjuje proizvodnju leukotriena B4 (koji proizvode leukociti kao odgovor na upalne medijatore)
  2. Chrysoeriol – Bronhodilatator, snižava krvni tlak, poboljšava cirkulaciju
  3. Apigenin – Pokazuje protuupalna, antikancerogena i antioksidativna svojstva
  4. Luteolin – Pokazuje antioksidativna i protuupalna svojstva, inducira apoptozu stanica i pokazuje kemoprotektivno djelovanje

Uvjerite se u snagu prirode, biljke crna kopriva (Perilla) kao pomoć kod alergija i Lertala!

tablete za alergiju

Pročitajte više o provedenim kliničkim studijama o Lertalu na lertal.hr/klinicke-studije a zatim naručite svoju kutijicu Lertala na webshop stranici behappy.hr