Alergije mogu biti prisutne tijekom cijele godine, ali neki ljudi primjećuju da im simptomi alergija postaju izraženiji u određenim razdobljima, uključujući alergije u kolovozu i rujnu

U većem dijelu svijeta, kolovoz i rujan obično označavaju prijelazno razdoblje iz ljeta u jesen. To razdoblje može donijeti promjene u okolišu, kao što su pad temperature, promjene u biljnom svijetu, i varijacije u kvaliteti zraka. Ti čimbenici mogu utjecati na pojavu alergijskih reakcija kod osjetljivih ljudi.

Jedan od glavnih uzroka alergija u kolovozu i rujnu je pelud (pročitajte više o alergiji na ambroziju). Različite vrste biljaka otpuštaju pelud tijekom ovog razdoblja, što može izazvati simptome alergijskog rinitisa ili peludne groznice kod osoba koje su osjetljive na određene vrste peludi. Ovisno o regiji i vrstama biljaka prisutnih u vašem okruženju, možete biti izloženi peludi iz trava, korova ili drveća.

Osim peludi, drugi potencijalni okidači alergija u kolovozu i rujnu mogu uključivati plijesan i grinje. Plijesan može biti posebno prisutna u ovom razdoblju jer se širi u vlažnim i toplim uvjetima. Grinje, koje su uobičajeni alergeni, također mogu biti prisutne u domovima i drugim zatvorenim prostorima tijekom cijele godine, ali se njihovi simptomi mogu pogoršati u vrijeme kada se provjetravanje prostora smanjuje zbog hladnijih temperatura.

Važno je napomenuti da je svaka osoba jedinstvena, pa će i alergijske reakcije varirati. Ako imate simptome alergija tijekom kolovoza i rujna, preporučljivo je konzultirati se s liječnikom ili alergologom kako biste utvrdili specifične okidače alergija i dobili adekvatno liječenje ili savjet o tome kako ublažiti simptome.

Tražite li prirodnog saveznika za život bez simptoma alergije, preporučujemo vam – uz vašu propisanu terapiju, Lertal tablete. Doznajte odmah više o njima na lertal.hr

Lertal tablete

Lertal tablete

Kao preventivu i sredstvo za ublažavanje simptoma alergije isprobajte Lertal tablete i Lertal sprej za oči

Lertal sprej

Lertal sprej

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.