Alergije ljeti obično nastaju zbog peludi određenih biljaka koje cvjetaju tijekom ljetnih mjeseci, a svi ih dobro poznajemo.

Različite biljke oslobađaju pelud u različito vrijeme i na različitim područjima, zbog čega treba biti posebno na oprezu. Osobito ako ste alergičar ili u vašoj obitelji pate od alergija.

Ovih nekoliko uobičajenih vrsta biljaka mogu uzrokovati alergije ljeti

  1. Trave: Pelud trava, poput timoteje, rajčice, bermudskog djeteline, raži i ostalih vrsta trava, mogu biti jedan od glavnih uzročnika ljetnih alergija.
  2. Drveće: Iako je većina drveća koja uzrokuju alergije poznata po svojim proljetnim peludnim sezonama, neka drveća i dalje mogu otpuštati pelud tijekom ljeta. U tu skupinu spadaju hrast, breza, cedrovina i platan.
  3. Korov: Neke vrste korova također mogu uzrokovati alergijske reakcije tijekom ljeta. To uključuje pelud ambrozije, pelina i koprive.
Pročitajte i – Alergija na ambroziju – zašto vas toliko smeta?

Ambrozija

Važno je napomenuti da vrste biljaka koje uzrokuju alergije mogu varirati ovisno o geografskom području. Različite biljke cvjetaju u različito vrijeme i na različitim mjestima, stoga je korisno pratiti lokalne izvještaje o peludi ili se posavjetovati s alergologom kako biste utvrdili točan uzrok vaših alergija.

Ako tražite prirodnog saveznika za alergije, preporučujemo vam uz vašu propisanu terapiju – Lertal tablete i Lertal sprej, koji se praktično šprica na zatvorene oči. Doznajte više o kliničkim studijama za Lertal proizvode na >> lertal.hr/klinicke-studije

Lertal sprej i tablete dostupni su vam u svakoj bolje opremljenoj ljekarni ili na

Lertal sprej

Lertal sprej

Prije upotrebe pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

tablete za alergiju